Istraga protiv Stojanovskog

Tužilaštvo vukovarsko-sremske županije pokrenulo je istragu protiv načelnika generalštaba vojske Makedonije Miroslava Stojanovskog.

Izvor: Beta

Subota, 26.11.2005.

11:52

Default images

General Stojanovski, koji je 1991. godine bio kapetan JNA, boravio je u poseti Hrvatskoj 18. novembra 1991, na dan ulaska jedinica JNA u Vukovar. Hrvatsko društvo logoraša srpskih konclogora zato su od najviših državnih zvaničnika zatražili da se Stojanovski proglasi za nepoželjnu osobu u Hrvatskoj i da pokrenu tužbu za ratni zločin.

Županijski tužilac Božidar Piljić potvrdio je agenciji Hina da je naložio policiji da proveri medijske izveštaje i uzme izjave od osoba koje bi mogle da imaju saznanja o ulozi generala Stojanovskog u operacijama bivše JNA. Policija ima 30 dana da istraži te navode, kako bi tužilštvo moglo da odluči da li će protiv Stojanovskog biti podignuta optužnica, rekao je Piljić.

Hrvatski ministar odbrane Berislav Rončević i šef države Stjepan Mesić, koji su se sastali sa Stojanovskim, kritikovali su medije zbog izveštavanja o njegovoj poseti, ukazujući da protiv makedonskog zvaničnika nije podignuta optužnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: