Ubijena trinaestogodišnja devojčica

Trinaestogodišnja devojčica svirepo je ubijena sinoć u beogradskom naselju Batajnica dok se vraćala iz škole.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

08:54

Default images

Policija je saopštila da je devojčica ubijena sa više ubodnih rana oštrim predmetom. Nezvanično se saznaje da je 17 puta ubodena nožem u grudi i leđa, a da je policija privela nekoliko osoba za koje se sumnja da su izvršili to ubistvo.

Izmasakrirano telo maloletne T.I. pronašli su sinoć oko 21 čas njeni baba i deda na zemljanoj stazi u blizini železničke stanice u Batajnici. Rodbina je krenula u potragu posumnjavši da nešto nije uredu jer je kasnila iz škole. Iako je bila živa kada ju je stric odvezao do bolnice, doktori nisu mogli da pomognu.

U odeljenju koje je devojčica pohađala, zbog tragičnog događaja danas nije bilo nastave. Razredni starešina Dejan Milenković kaže da su i učenici i nastavnici šokirani i užasnuti onim što se desilo sinoć: "Ne znam šta da kažem u ovom stanju šoka i neverice, osim da izrazim jednu veliku tugu i žalost što je jedna od najboljih učenika ovog odeljanja, sinić na brutalan način izgubila svoj mladi život. Ona je bila dete za primer, odličan učenik. Nju je čovek mogao da čuje jedino kada je nastavnici ispituju. Vedra živahna, puna života. Puna jedne pozitivne energije“.

U blizini mesta gde je ubijena devojčica nalazi se dosta napuštenih vagona. Stanovnici Batajnice kažu da se tu okupljaju narkomani i lutalice.

Statistike pokazuju da je nasilje u društvu uopšte u porastu, pa tako i nasilje nad decom. To potvrđuje i državni sekretar u Ministarstvu za rad Vesna Piperski Tucakov. Ona je u emisiji „Uvećanje“ Radija B92 rekla da je upravo u toku projekat sprečavanja nasilja nad maloletnima, koji bi trebalo da postane svakodnevna praksa: "Trenutno imamo projekat koji se radi u školama a to je projekat bezbednih škola. Za jedno bezbedno podsticajno okruženje. Nije dovoljno raditi ni samo sa roditeljima ni doneti samo zakone, ni samo sa decom. Ovaj projekat ide na to baš da istovremeno radimo edukaciju i dece i roditelja i prosvetnih radnika, ali i lokalne zajednice“.

Vesna Piperski Tucakov ističe da je u sprečavanju nasilja nad najmlađom populacijom neophodan sveobuhvatan pristup i uključivanje bukvalno svih građana..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: