Internet spasao život

Veb-kamera u dnevnoj sobi spasla je život penzionerke Karin Jordal.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

13:11

Default images

Kamera je bila postavljena u njenoj sobi u Kaliforniji, a omogućila je sinovima Norvežanke Karin Jordal, koja povremeno živi u SAD, da njeni sinovi, jedan u Norveškoj, drugi na Filipinima, saznaju da je kolabirala i da zatraže medicinsku pomoć.

Karin Jordal onesvestila se u dnevnoj sobi u gradiću Pajnon Hilsu u Kaliforniji i ležala je na kauču kad je njen sin Tore sa Filipina pokušao da je dobije Internetom. "Pokušavao je da je pozove i telefonom, ali nije bilo odgovora. Pokušao je čak i da pozove policiju i hitnu pomoć u gradiću u Kaliforniji, ali nije mogao da dobije vezu", ispričao je Toreov brat Ole koji živi u gradu Bergen u zapadnoj Norveškoj. Ole je zatim ispričao da ga je brat sa Filipina pozvao u Norveškoj u trenutku kad su on i njegova supruga Tami, Njujorčanka, doručkovali. "Pošto je moja supruga Amerikanka, tačno je znala kome se i kako treba obratiti za pomoć. Dežurni operater Internet-provajdera u Kaliforniji je posle njenog poziva alarmirao bolnicu i posle 10 minuta je stigla ekipa hitne pomoći", ispričao je Ole.

Prema njegovim rečima, porodica je preko veb-kamere, koja je u međuvremenu uključena, posmatrala kako ekipa hitne pomoći pomaže Karin Jordal, oboleloj od dijabetesa. Karin Jordal se uspešno oporavlja u bolnici Kaliforniji.

"Internet može čoveku da spasi život. On je sada i najbolji i najodaniji prijatelj ljudi koji žive sami u udaljenim područjima i kojima iznenada zatreba pomoć bilo kakve vrste", kažu sinovi Karin Jordal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: