Završeno izvođenje dokaza optužbe

Na suđenju optuženima za ubistvo premijera završeno je izvođenje dokaza koje je tužilac tražio po optužnici.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

17:09

Default images

Predsednica Vrhovnog suda Srbije Vida Petrović-Škero ranije je dopisom tražila odgovor od postupajućih sudija zašto suđenje za ubistvo premijera traje dugo. Međutm svi učesnici ovog sudskog postupka smatraju da nema nepotrebnog odugovlačenja.

Zamenik specijalnog tužioca Mioljub Vitorović, ali i advokati odbrane, smatraju da je postupak složen i da je od brzine suđenja važnije da se dodje do pune istine o ubistvu premijera, 12. marta 2003.

I advokat porodice Đinđić Rajko Danilović veruje da je možda moglo bolje organizovati, recimo, odvojiti jednu sudnicu samo za ovo suđenje: "Sve ono što je ovde rađeno u sudu, bez obzira na opstrukciju odbrane, moralo je da se izvede kao dokaz".

Advokat odbrane Aleksandar Zarić takođe ne misli da suđenje traje predugo: "Ne mislim da proces dugo traje. Ako pogledate koliko je radnih dana bilo i kolika je sudnica jer ima samo jedna velika sudnica u kojoj može da se zakazuje suđenej ovog tipa, smatram da je to brzo zakazivano sve su bili nastavci postupka ništa nije odlagano duže od mesec dana dakle ne smatram da traje dugo. Tu ima da se iznese još gomila stvari u ovom postupku da bi se utvrdila istina".

Svi dokazi predviđeni po optužnici su izvedeni, a poslednja je bila fotodokumentacija iz stana na Voždovcu u kome se veruje da je bila zarobljena Ljiljana Buha supruga sada zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta.

U nastavku postupka očekuje se pristizanje nalaza veštaka  iz kriminološkog instituta u Visbacenu, o položaju tela premijera u trenutku atentata, kao i ponovna odluka o tome da li će Dejan Milenković biti svedok saradnik.

Naime advokati optuženih ne žele da predlažu dokaze odbrane dok taj nalaz ne stigne u sud. Nalaz se tiče položaja tela premijera u trenutku ubistva.

Suđenje će biti nastavljeno 12 decembra, a sudsko veće je predvidelo da 21 i 22. decembra veštaci iz Vis badena prezentuju izveštaj ukoliko stigne u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: