Danas pisana presuda za Ibarsku

Pisana presuda u slučaju "Ibarska magistrala" biće tokom dana dostavljena stranama u postupku saopštio je Okružni sud u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

14:39

Default images

U saopštenju se navodi da je izvršena redakcija presude, napisane na 134 strane, i da će overeni prepis tokom dana biti dostavljen okružnom javnom tužilaštvu, optuženima i njihovim braniocima. Po prijemu prvostepene presude strane u postupku se mogu žaliti u roku od 15 dana od dana dostavljanja prepisa presude.

Sudjenje za ubistvo četvorice članova Srpskog pokreta obnove na Ibarskoj magistrali u oktobru 1999. godine završeno je 29. juna, ali sudija Bojan Mišić do danas nije završio pisanje presude.

Ministar pravde Zoran Stojković izjavio je danas da će, ako bude intervenisao po pravu nadzora, tražiti da se pokrene postupak za odgovornost sudije Bojana Mišića jer u zakonskom roku nije napisao presudu za "Ibarsku magistralu".

Sudija okružnog suda Bojan Mišić početkom novembra je obrazložio da presudu još nije izradio jer je reč o veoma kompleksnom predmetu, i po broju okrivljenih i po izvršenim krivičnim delima.

Mišić je takodje ukazao na preopterećenost celog prvostepenog odeljenja, kao i preopterećenost svog veća i naveo i da mu je posle godišnjeg odmora umro otac što je takodje uticalo na brzinu izrade presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: