Iseljavanje iz stanova SCG

Više od 30 porodica pripadnika bivše policije Jugoslavije iseljava se iz stanova.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2005.

13:09

Default images

Zamenik ministra odbrane Srbije i Crne Gore Vukašin Maraš potvrdio je da je u toku iseljavanje iz stanova. Pripadnici bivše policije su, posle prestanka postojanja saveznog MUP-a, uglavnom zapošljavani u republičkim policijama, a Maraš je za podgorički Dan rekao da su rešenja za iseljenje iz stanova u Srbiji izdata onima koja bespravno koriste stanove u vlasništvu organa SCG.

"Primorani smo na taj korak jer na nivou SCG nema slobodnih stanova, koji su neophodni za funkcionisanje državne zajednice", kaže Maraš.

Beogradski advokati Biljana Kajganić i Aleksandar Cvejić, koji zastupaju porodica koje su dobile nalog za iseljenje, ranije su ocenili da je cilj da se u te stanove uspele crnogorski kadrovi zaposleni u organima državne zajednice. Maraš je odbacio te tvrdnje i rekao da je reč o stanovima koji su bivši policajci bespravno okupirali, odnosno postali korisnici tih stanova posle nasilnog ulaska ili na osnovu ovlašćenja o čuvanju stana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: