"Insajder" o Ibarskoj magistrali

Emisija Insajder koja se emituje u ponedeljak 21. novembra u 21 sat, posvećena je četvorostrukom ubistvu na Ibarskoj magistrali.

Izvor: B92

Subota, 19.11.2005.

18:13

Default images

Ekipa Insajdera traži odgovor na pitanje zbog čega ni šest godina nakon tog zločina nema pravosnažne presude i zbog čega je proces opstruiran od početka do danas. Sudija Bojan Mišić je tek ovih dana napisao presudu, iako mu zakon nalaže da to učini za osam dana.

Time je on praktično skratio zakonski rok od godinu dana u kome Vrhovni sud, mora da postupi po žalbama na tu presudu. U suprotnom, počinioci zločina, po sili zakona, biće na slobodi.

U emisiji Insajder prvi put ćete videti sve dokaze kojima raspolaže sud, saznanja iz istrage iz kojih se vidi umešanost SDB-a u ubistvo. Videćete i kako je država krila sve što je u vezi sa tim zločinom odmah nakon ubistva, ali i o onome što se pokušavalo sakriti nakon petooktobarskih promena. Čućete i sve o onima koji pokušavaju da zaštite SDB i Radomira Markovića i taj događaj pokušaju da prikažu kao jedan izolovani incident. 

Jedan od sagovornika Insajdera je i Vladimir Nikolić, dugogodišnji inspektor DB-a, koji je otet samo dva dana pre atentata na Vuka Draškovića. On otkriva šta se događalo tog 1. oktobra 1999. kada je, kako pretpostavlja otet, zbog toga što su njegovi nadređeni smatrali da je blizak Srpskom pokretu obnove. Nikolić je godinu dana bez ikakve optužnice, proveo u zatvoru: "To je na prevaru sve izvedeno kao u filmovima. Zaustavila me patrola saobraćajne policije, rekla mi da zaustavim vozilo i da otvorim gepek. Kada sam otvarao gepek, onda je naišao beli kombi, čuveni, istrčala četiri momka iz belog kombija, kao teroristi su mi stavili kesu na glavu, lisice na ruke, strpali me u kombi, vozili me dva-tri sata ko zna kuda i odveli me u taj podrum".

Za Insajder koji se emituje u ponedeljak u 21.00 govore: Andrija Milutinović, okružni tužilac u vreme kada se ubistvo dogodilo, tadašnji šef grupe Poskok, Ljuba Milanović, predstavnici DSS-a, SPS-a, advokati i Vuk Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: