Novčane kazne za saradnike Marka M.

Krivično veće Opštinskog suda u Požarevcu osudilo saradnike Marka Miloševića na novčane kazne.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2005.

14:08

Default images

Aleksandar i Vladislav Ašanin, Bojan Tadić, Zoran Ivanović i Milan Lazić dužni su da plate po 30.000 dinara zbog krivičnog dela prinude, dok je Milan Bajić dužan da plati 40.000 dinara jer je osuđen i za nanošenje lakših telesnih povreda.

Šest saradnika Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, osuđeni su na novčane kazne zbog toga što su između 7. i 8. marta na silu u diskoteku Madona odveli tadašnjeg otporaša Zorana Milovanovića, gde su ga, prema njegovim izjavama, tukli, šamarali i udarali pištoljem, terajući ga da prizna ko stoji iza organizacije Otpor i ko je finansira.

Novčana kazna, ublažena u odnosu na prethodnu, prema kojoj su bili osuđeni na po šest meseci zatvora, izrečena je ovog puta za izvršeno krivično delo prinude bez pretnji ubistvom, dok je prethodna bila izrečena prema ranijoj optužnici koja je glasila na krivično delo prinude uz pretnje ubistvom. Branilac osuđenih Dragan Ivanović kaže da u ovoj fazi, pre nego što dobije tekst presude i pre no što se konsultuje sa osuđenima, ne zna da li će neko od njih uložiti žalbe na današnju presudu. Ivanović smatra i da nije utvrđena istina vezana za ono što se u diskoteci Madona zaista dogodilo.

Na prethodnom pretresu, oštećeni Milovanović je rekao da je Marko Milošević opominjao saradnike da prestanu da ga udaraju, prinevši mu fotelju da sedne. Tokom istrage 2001. Milovanović je tvrdio da mu je Milošević pretio da će ga na komade iseći motornom testerom i baciti u Veliku Moravu ako ne prizna ko stoji iza Otpora i ko je finansira, dok je na glavnom pretresu 2003. rekao da se ne seća šta se tačno dogodilo u diskoteci Madona.

Danas Milovanović kaže da javnost nikada neće biti upoznata sa onim što se u diskoteci Madona dogodilo i najavljuje da će javnost šokirati onim što ima da izjavi na račun osuđenih, ali da za to još nije trenutak.

Osobe koje su izvršile krivično delo prinude mogu biti kažnjene novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine. Sudinja Marija Vučićević rekla je po izricanju presude da se, pri njenom donošenju, vodila činjenicom da nijedan od šest Miloševićevih prijatelja ranije nije bio osuđivan, za B92 javlja Radoslavka Despotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: