I državljani SCG članovi mafije

Šezdeset jedna osoba, među njima 10 građana SCG, uhapšeno u operaciji policije u više evropskih zemalja.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2005.

10:09

Default images

Kako je saopštila policija iz južne italijanske regije Kalabrija, gde je, smatra se, sedište mafijaške grupe Ndrangete, hapšenja su prethodnih dana izvedena u Italiji, Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i Srbiji i Crnoj Gori, a osumnjičeni su zadržani u pritvoru zbog sumnje da pripadaju međunarodnom krugu narko-dilera koji je švercovao kokain u Italiju.

Među uhapšenima je 10 državljana SCG i 15 osoba iz Paragvaja, Urugvaja i Čilea, a ostali su iz Italije. Policija veruje da je grupa krijumčarila kokain iz Čilea, Perua, Paragvaja, Urugvaja i Brazila preko Španije, Holandije i Belgije, a kod članova grupe je nađeno oko 50 kilograma kokaina.

Italijanski zvaničnici smatraju da je Ndrangeta postala grupa moćnija od Sicilijanske mafije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: