Dva sporna mandata DS-a pred sudom

Demokratska stranka pokrenula je postupke pred Vrhovnim i Ustavnim sudom Srbije kao i Sudom SCG za zaštitu izbornog prava.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 13.10.2005.

13:26

Default images

DS smatra da je oštećena odlukom skupštinskog Administrativnog odbora da Bajram Omeragić i Esad Džudžević ostaju narodni poslanici i pored toga što je u Službenom glasniku objavljeno njihovo imenovanje na funkcije u Vladi Srbije. Potpredsednik stranke Dušan Petrović rekao je posle predaje zahteva Vrhovnom sudu da se nada brzoj odluci.

"Predali smo tužbu Vrhovnom sudu u pisarnici, nije nas primio niko, dakle ovo je redovan postupak i ja očekujem da će Vrhovni sud vrlo brzo doneti odluku i da će reagovati po predlogu za donošenje privremene mere koja bi trebalo da otkloni ovu nezakonitost koju je načinio Administrativni odbor Skupštine Srbije i pre nego što bude meritorno rešen spor pred samim sudom. DS će se svim političkim sredstvima koja joj stoje na rasplaganju boriti za to da pravo bude utvrđeno i da nam budu vraćeni mandati koji su nam oteti", kazao je Petrović.

Zbog spornih mandata, DS od prošle nedelje ne učestvuju u radu republičkog parlamenta. Podsetimo da pred Vrhovnim sudom već 9 meseci traje postupak u kome Dragiša Đoković traži vraćanje poslaničkog mandata koji mu je oduzet pošto je iz DSS-a prešao u DS.

Šef poslaničke grupe DS je dodao da očekuje da sud uskoro izrekne bar privremene mere pre rešavanja ovog spora i najavio da će se DS boriti svim raspoloživim sredstvima. Petrović je podsetio da su pre godinu dana pred predsedništvom Srbije organizovane demonstracije nekoliko desetina Srba sa Kosova protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, koje su, prema Petrovićevim rečima, plaćene državnim novcem. Šef poslaničke grupe DS je upitao zašto još uvek nije gotov izveštaj budžetske inspekcije, koji je ministar finansija obećao pošto je Tadić zatražio proveru da li je pomenuti skup finansirala država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: