Janković: Napad je bio pripremljen

Pukovnik Kosovske policijske službe Dejan Janković izjavio je da je napad na njega bio planiran.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2005.

11:50

Default images

Janković je ranjen juče oko 18.00 iz zasede kod Starog Kačanika. "Napad je bio unapred pripremljen. Upali smo u zasedu, u oštroj krivini, gde smo morali da usporimo. Pucano je iz šume pored puta", izjavio je Janković Beti.

Drugi pripadnik Kosovske policijske službe Novica Brozanović, koji je upravljao vozilom, ostao je nepovređen. Kao za B92 javlja Budimir Ničić, na njih dvojicu pucano je na putu Priština-Skoplje, blizu sela Stari Kačanik, naseljenog isključivo Albancima, u opštini Uroševac. Portparol KPS-a Refki Morina potrdio je da je se incident dogodio i da je Janković pogođen u ruku.

Posle ukazane pomoći u prištinskoj bolnici, Janković je prebačen u američku vojnu bazu Bondstil kod Uroševca. Uviđaj su izvršili policajci UNMIK-a i KPS-a.

Janković je pre oko 15 dana imenovan za komandanta regionalnog štaba KPS-a u Gnjilanu i jedini je Srbin s tim činom u toj službi.

Napad su osudili šef UNMIK-a Soren Jesen Petersen, Vlada Kosova i međunarodni policijski komesar na Kosovu Kai Vitrup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: