NIS za postepenu prodaju

Rukovodstvo NIS-a izjasnilo se za postepenu prodaju NIS-a.

Izvor: B92, Radio 021

Sreda, 28.09.2005.

16:35

Default images

Iako još nije izabran privatizacioni savetnik koji treba da predloži strategiju prodaje NIS-a, rukovodstvo te naftne kompanije izjasnilo se da je za postepenu, prodaju delova, a ne većinskog dela države u NIS-u. Vršilac dužnosti generalnog direktora NIS-a Željko Popović kaže da bi u slučaju takve, vertikalne prodaje, bili ostvareni najbolji efekti za NIS i državu.

"To znači da ne bilo prodaje delova sistema, što bi na neki način urušilo sistem i smanjilo vrednost njegovih drugih delova", kaže on.

Vojvodini ostaju tražena preduzeća

Sedište Transnafte, trećeg preduzeća nastalog od NIS-a, ostaje u Vojvodini. Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je Radiju 021 da će sedište Transnafte biti u Pančevu, a ne u Beogradu, kako je ranije odlučeno, a da Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici treba da potvrdi tu odluku. Ostala dva preduzeća nastala iz NIS-a, AD NIS i Javno preduzeće Srbijagas, ostaju u Novom Sadu. Pajtić je dodao da će narednih dana premijer Srbije Vojislav Koštunica doći u Novi Sad radi dogovora o detaljima. Skupština Vojvodine ranije je republičkim organima uputila zahtev da ne izmeštaju sedišta naftne kompanije iz Vojvodine u Beograd, a predsednik Skupštine Bojan Kostreš tada je zapretio da će Vojvođane pozvati na proteste i referendum.

Ministar energetike Radomir Naumov izjavio je da će na inicijativu Vojislava Koštunice na sutrašnjoj sednici Vlade biti predloženo da sedište Transnafte bude u Pančevu, a ne u Novom Sadu ili Beogradu. "Nama se činilo da je u funkcionalnom pogledu dobro da jedna mala kompanija, koja neće imati više od 30 ljudi, bude u Beogradu, zbog međunarodnih komunikacija, znajući da to nema veze s vlasništvom", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: