Otvorena fabrika limenki

Vojislav Koštunica otvorio je u Zemunu fabriku limenki Ball Packaging Europe, najveću stranu investiciju u Srbiji.

Izvor: Beta

Sreda, 28.09.2005.

16:29

Default images

Izgradnja fabrike limenki za pića koštala je 50 miliona evra, a Koštunica je, otvarajući fabriku koja je počela da radi u maju, rekao da je ta fabrika trenutno najveća direktna strana investicija u Srbiji i da je simbol Srbije koja ima slobodno tržište, koja je izvozno orijentisana i s dobrom poslovnom klimom za strane investicije. "To je simbol Srbije koju smo želeli", rekao je Koštunica.

Premijer kaže da će fabrika, koja je zaposlila 120 radnika, proizvoditi 650 miliona limenki godišnje, koje će biti plasirane na domaće i tržišta Mađarske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Albanije.

Predsednik Upravnog odbora firme Ball Packaging Europe Han Fidler kaže da je fabrika počela da radi samo 10 meseci od dobijanja građevinske dozvole za izgradnju i da će kao ogranak kompanije Ball Corporation biti centar proizvodnje za jugoistočne Evropu.

Otvaranju su prisustvovali potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus, predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković, ministri finansija, privrede i ekonomskih odnosa sa inostranstvom Mlađan Dinkić, Predrag Bubalo i Milan Parivodić i predstavnici banaka i preduzeća u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: