Slovenci ulažu 150 miliona evra

Slovenačka preduzeća su do sada u Srbiju uložila oko 500 miliona evra, a do kraja godine uložiće još 150 miliona, pišu Finance.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

13:06

Default images

Najveće ovogodišnje ulaganje je ostvario slovenački Infod, kupovinom Jagodinske pivare. Istovremeno, slovenačka Kolpa je sa opštinom Zrenjanin nedavno otvorila slobodnu zonu, gde će bez carina biti proizvođena oprema za kupatila.

Direktor Kolpe kaže da je njihova proizvodnja u fabrici Žarko Zrenjanin povećana ove godine na 12 miliona evra, dok je za godinu dana od kupovine fabrike zarađeno tri miliona evra od prodaje proizvoda.

Slovenački Merkur u novembru otvara u Beogradu tržni centar vredan 10 miliona evra i planira da do 2010. u Srbiji uloži još 40 miliona evra, pišu Finance. Merkator u decembru otvara nove tržne centre u Čačku i Zemunu, u Kragujevcu planira da počne gradnju ove godine, a lokacije za nove centre je dobio i u Šapcu i Inđiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: