Sukobi sindikalista i vojske

Specijalna jedinica francuske vojske preuzela kontrolu nad teretnim brodom Paskal Paoli, koji su zauzeli mornari i sindikalisti.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

12:31

Default images

Maskirani komandosi spustili su se na palubu francuskog teretnog broda Pascal Paoli iz pet helikoptera i preuzeli kontrolu nad brodom za 10 minuta, objavili su vojni izvori. Demonstranti, ljuti zbog Vladinih privatizacionih planova dugovima opterećene Nacionalne korizikanske mediteranske kompanije, zauzeli su brod u utorak u Marseju.

Tridesetak maskiranih, ali nenaoružanih članova Sindikata korzikanskih radnika, za koji se veruje da je blizak korzikanskom pokretu za nezavisnost, savladalo je oficire Paskala Paolija, koji je bio usidren u luci.

Otmici broda prethodili su sukobi protestanata i policije u ponedeljak i utorak. Mornari, radnici i sindikalisti strahuju da bi posle privatizacije oko 400 radnika kompanije moglo ostati bez posla, javlja Inet.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: