SAD i EU ne planiraju rat sa Iranom

Šef britanske diplomatije Džek Stro je izjavio da vojna akcija protiv Irana zbog nuklearnih ambicija nije na dnevnom redu.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

12:04

Default images

Stro je zatražio od vlasti u Teheranu da sarađuju sa zapadnim zemljama kako bi se rešilo pitanje iranskog nuklearnog programa. "Nema govora za nas da ratujemo u Iranu. Zašto? Zato što to neće rešiti to pitanje", rekao je Stro u izjavi za britansku telezivijsku mrežu Skaj njuz u Brajtonu, gde se održava godišnja skupština vladajuće Laburističke stranke.

Vašington, koji optužuje Teheran da planira proizvodnju nuklearnog oružja, je nedavno saopštio da su sve opcije protiv Irana otvorene, ali nije direktno pominjao upotrebu sile. Stro je rekao da su i dalje otvorena vrata za diplomatsko rešenje i izrazio nadu da će Iran iskoristiti tu mogućnost.

Britanija, Francuska i Nemačka su pregovorale u avgustu sa Iranom o nuklearnom pitanju, ali su razgovori propali, pošto je Teheran odbacio paket političkih i ekonomskih predloga za odustajanje od nuklearnog programa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: