Udes cisterne sa 18 tona goriva

Cisterna sa 18 tona dizela i benzina jutros je sletela sa puta Mladenovac-Mali Požarevac.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

16:37

Default images

U neposrednoj blizini mesta udesa je bunar Javnog komunalnog preduzeća Mladenovac, iz kog se Mladenovčani snabdevaju vodom, ali stručnjaci kažu da građani nemaju razloga za strah. Načelnik mobilne ekotoksikološke jedinice Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja Milan Milutinović kaže iscureli benzin i nafta mogu biti opasnosni za obližnji bunar, ali napominje da je taj bunar odmah isključen iz sistema vodosnabdevanja.

"Srećna okolnost je da je na mestu gde je došlo do prevrtanja veći i značajniji deo isteklih derivata istekao na stranu padine suprotnu od obližnjeg bunara, pa ne milsimo da je došlo do direktne kontaminacije bunara. Građani ne treba da se plaše jer je bunar van sistema mladenovačkog vodovoda“, kaže on.

Iako je iscurela velika količina goriva, opasnog po životnu sredinu, pomoćnik direktora Uprave za zaštitu životne sredine Stevan Tubić objašnjava da nema razloga za brigu jer su ekipe na terenu i otklanjaju zagađenje.

"Skidamo gornji sloj zemlje natopljene naftnim derivatima i odvozimo ga na drugu lokaciju, gde je sada pod kontrolom. Kada je reč o zagađenju vazduha, neće biti nikakvih opasnosti, ona je eliminisana skidanjem tog sloja zemlje. Neće doći ni do zagađenja pitke vode", kaže on.

Nebojša Riđicki iz Beograda, vozač cisterne, lakše je povređen, a saobraćaj na putu Mladenovac-Mali Požarevac je normalizovan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: