Poverenje Vujanoviću

Poslanici Skupštine Crne Gore danas su odbili predlog opozicije za smenu predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2005.

14:26

Default images

Od 65 poslanika, njih 36 je glasalo protiv smene, 28 za smenu, a jedan je bio uzdržan. Predlog opozicije podnet je zbog dogovora Vujanovića s predsednikom Hrvatske Stepanom Mesićem o naknadi štete Hrvatskoj za uništeni stočni fond u Konavlima, a u predlogu se ocenjuje da je Vujanović time ponizio narod i dostojanstvo Crne Gore.

Opozicija je tvrdila da je Vujanović prekršio Ustav, priznao da je Crna Gora agresor, prejudicirao ishod tužbe Hrvatske protiv SCG pred sudom u Hagu i kolektivizovao dogovornost za rat na prostoru SFRJ.

Vujanović je tvrdnje opozicije odbacio kao neosnovane i rekao i da je s Hrvatskom ratovala Jugoslovenska narodna armija, a ne Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: