Marović: Svim snagama u EU

Svetozar Marović izjavio je da je sa Havijerom Solanom postigao punu saglasnost da se svim snagama krene u integraciju SCG u EU.

Izvor: Beta

Sreda, 28.09.2005.

08:02

Default images

Predsednik SCG je novinarima posle razgovora u Briselu rekao da "do sada nikada ranije, kao večeras od Solane", nije dobio uveravanja od će EU učiniti sve da SCG što pre sprovede reforme. "Solana je naglasio nužnost da SCG postigne punu saradnju sa Haškim tribunalom i da bude uhapšen i izručen tom sudu Ratko Mladić", dodao je Marović.

On je dodao da je visokom predstavniku EU Havijeru Solani preneo da, prema svim njegovim saznanjima, "sve insitucije u državnoj zajednici, Srbiji i Crnoj Gori ulažu najveće i natemeljitije napore da se sazna gde je Mladić".

Marović je potvrdio uverenje Solane da će ministri spoljnih poslova EU u ponedeljak usvojiti mandat za početak pregovora, i dodao da će pregovori početi 10. oktobra, kada će u Beograd doputovati evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Predsednik SCG je rekao i da tokom razgovora sa Solanom "nije bilo direktno reči" o izboru novog ministra odbrane SCG, ali je dodao da je to "deo pitanja koja se tiču funkcionisanja državne zajednice".

Marović je najavio da će o tome sledeće nedelje održati sastanak sa premijerima Srbije i Crne Gore Vojislavom Koštunicom i Milom Djukanovićem, na kojem će bi trebalo da bude nađeno rešenje za taj problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: