Potpisan ugovor o sklapanju "punta"

Predstavnici automobilskih kompanija "Fiat" i "Zastava vozila" potpisali su Ugovor o licenci za montažu automobila Fiat Punto

Izvor: FoNet

Utorak, 20.09.2005.

20:01

Default images

Ugovor su potpisali predsednik Poslovnog razvoja Ecio Bara i potpredsednik za komunikacije Gvalberto Ranijeri, u ime Fiata, dok su, u ime Zastave, ugovor parafirali predsednik Upravnog odbora Milorad Savićević, generalni direktor Grupe "Zastava vozila" Zoran Radojević i direktor za restruktuiranje Milosav Đorđević.

Prema osnovnim odredbama ugovora, proizvodnja, odnosno sklapanje, Punta u Kragujevcu počeće za 12 meseci, a do tada će biti obnavljana tehnologija i obučavani radnici. Automobil Punto sa znakom kragujevačke kompanije, do trenutka kada fabrika u Kragujevcu ne bude potpuno osposobljena, biće sklapan u Torinu.

Prema rečima Zorana Radojevića, očekuje se da će godišnja proizvodnja iznositi 16.000 automobila, koji će biti za četvrtinu jeftiniji nego sada. On je rekao da će ostatak duga Italijanima biti pokriven prodajom dela imovine Zastave, a da će se 15 miliona evra, koliko fabrika ima nameru da uloži u ovaj posao, obezbediti različitim investicijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: