Velja Ilić ne može da podnese

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić pita za koga B92 radi i odgovara: "Za Evropsko prvenstvo"!

Izvor: B92

Utorak, 13.09.2005.

10:56

Default images

Ilić je u ponedeljak uveče u emisiji TV Leskovac rekao o B92: "Oni izvrću stvari i napadaju. Tamo su konstantno prisutne Biljana Kovačević Vučo, Nataša Kandić, Sonja Biserko i drugi. To je nešto neodnošljivo, u normalnoj državi oni ne bi ni mogli da rade. A svi ćute da im se ne bi zamerili. Ja sam podigao glas i rekao: 'Alo, ne može to tako'. Oni rade šta hoće, a mi znamo za koga oni rade", kaže Ilić.

Takođe, Ilić je ustvrdio da B92 mrzi državu i da on i još neki članovi Vlade znaju razloge za to, ali nije precizirao koji su to razlozi.

Komentarišući sukob s B92, Ilić je rekao da mu nije jasno zašto ga B92 napada.

Ni u sredu ministar kapitalni nije hteo da otkrije za koga B92 radi radi, već je u prisustvu premijera pokušao da bude duhovit. Na pitanje novinara B92, da otkrije tajnu, za koga B92 radi, Ilić je kazao: "Ja vas obožavam", da bi na ponovljeno pitanje novinara, za koga to radi B92, Ilić kazao: "Za Evropsko prvenstvo".

Kako za B92 javlja Bratislav Ilić, Velimir Ilić je u Leskovcu otvorio manifestaciju pod nazivom Roštiljijada, a govoreći o optužnici protiv Miloševića rekao da je ona povučena ranije i da on za to nije znao. "Radim svoj posao, koga ima mnogo, i ne bavim se Markom Miloševićem, niti imam vremena za to", rekao je Ilić.

"Na radost Ilića, nismo normalna država"

Profesor Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević za B92 kaže da to što Vlada Srbije opstaje uprkos vređanju javnosti znači da vlasti nije stalo do medija:

"Na žalost, iako  je ministar Ilić u vlasti, on ima sve razloge da se raduje što ovo nije normalna država, jer da ovo jeste normalna država, ministri ne bi mogli ovako da govore, ne zato što je to zabranjeno, već prosto zato što to nije nivo javnog ophođenja i političke kulture u normalnim državama".

Treba napomenuti da se ovakvim ponašanjem krše odredbe Evropske preporuke o govoru mržnje, koju je 1997. usvojio Savet Evrope. Jedno od načela iz Preporuke kaže da se javni činovnici moraju uzdržati od svake vrste govora koji raspiruje mržnju. Takve izjave treba da se zabrane i javno osude kad god se pojave.

Roštiljko, mažoretkinje, vatromet, trubači...

Šesnaesta Roštiljijada održava se na 30 štandova u Širokoj čaršiji, u centru Leskovca, gde se pripremaju tone mesa za posetioce. Festival je otvoren paradom mažoretkinja, uz maskotu koja se zove Roštiljko, istoimen vozić, vatromet i trubače.

Roštiljijadu je otvorio Velimir Ilić, čije je ministarstvo za manifestaciju izdvojilo dva miliona dinara. "Vidite šta mi je napravio leskovacki roštilj, malo sam se nabacio. Prema tome, neka bude srećno, neka pobede najbolji i neka i dalje budete najbolje roštiljdžije u zemlji, a boriću se i za to da pobedite u Evropi", rekao je Ilić.

Tradicija spremanja roštilja u leskovačkom kraju traje više od dva veka, a tajnu dobrog ukusa nijedan majstor ne želi da otkrije. Očekuje se da Roštiljijadu ove godine poseti oko 250.000 domaćih i stranih turista. Centralni događaj Roštiljijade biće spravljanje najveće pljeskavice na svetu, koja bi trebalo da bude teška 27 kilograma, za B92 javlja Aleksandra Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: