Ministarstvo pravde: Ne znamo

Ministarstvo pravde navodi da nema dokumenta koja je tražio JUKOM po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama.

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2005.

15:34

Default images

Kako se navodi u odgovoru Ministarstva, zahtev JUKOM-a je prosleđen povereniku za informacije, a JUKOM upućen i na nadležne sudove i tužilaštva koji imaju te informacije. Komitet pravnika za ljudska prava je 31. avgusta od ministra pravde Zorana Stojkovića tražio odgovor na pitanje koliko je krivičnih postupaka protiv aktivnih učesnika i funkcionera režima Slobodana Miloševića obustavljeno u julu i avgustu.

JUKOM je pitao da li su obustavljeni postupci pokrenuti između 2001. i 2003. protiv eksponiranih članova Socijalističke partije Srbije i njihovih porodica ili javno eksponiranih članova porodice Milošević. Traživši imena tužilaca i njihovih zamenika koji su odustajali od optužnica, JUKOM je postavio pitanje da li su oni potom napredovali u službi.

Komitet je tražio i odgovor da li su tokom avgusta pokrenuti postupci protiv aktivnih učesnika u vlasti Zorana Đinđića i za koja krivična dela, odnosno da li je posle toga nadležni tužilac napredovao u službi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: