Miloševići i dalje počasni građani

Slobodan Milošević i Mira Marković i dalje su počasni građani u nekim krajevima Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2005.

11:34

Default images

Odbornici Skupštine opštine Vranje su 7. septembra 1994. proglasili, tada predsednika Srbije, Slobodana Miloševića za počasnog građanina, a tri godine kasnije, u novembru, i Miloševićeva supruga Mirna Marković proglašena je za počasnog građanina, u opštini Bujanovac.

U odluci SO Vranje navedeno je da je Milošević imenovan za počasnog građanina zbog njegovih izuzetnih zasluga u očuvanju mira u Srbiji i prostorima SFRJ, u zaštiti nacionalnih interesa, sloboda i ravnopravnosti srpskog naroda i uspostavljanju jedinstva Srbije i stvaranju uslova za ekonomski razvoj i prosperitet.

U obrazloženju odluke SO Bujanovac navodi se da je Mira Marković proglašena za počasnog građanina zbog izuzetnih zasluga u izgradnji i razvijanju demokratskih odnosa, unapređivanju međunarodne saradnje i očuvanju mira u svetu.

Obe odluke i dalje su na snazi.

U opštini Vranje lokalnu vlast čine Socijalsitička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i G17 plus, a u Bujanovcu Partija za demokratsko delovanje, Pokret za demokratski progres i Demokratska partija Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: