Presuda i "slučaj testera"

Da li će presuda protiv Milice Gajić uticati na reviziju odluke o povlačenju optužnice protiv Marka Miloševića.

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2005.

17:07

Default images

Opštinski sud u Požarevcu je doneo presudu po kojoj se Milica Gajić, nevenčana supruga Marka Miloševića, obavezuje da Zoranu Milovanoviću nadoknadi štetu zbog povrede ugleda i časti. Vršilac dužnosti Okružnog tužioca u Požarevcu Dragan Petrović rekao je da ova presuda nije pravosnažna, te stoga ne može biti osnov bilo kakvog odlučivanja.

Podsetimo, Milica Gajić je u listu Nedeljni telegraf u avgustu 2001. godine izjavila da je motorna testera izmišljena, što sud kvalifikuje kao iznošenje laži i kleveta. Sud ju je osudio da plati Zoranu Milovanoviću i njegovoj majci po sto hiljada dinara.

Ova presuda ne može da dovede do revizije odluke zamenika tužioca, Dmitra Krsteva da optužnica protiv Marka Miloševića bude povučena. “Da bi presuda mogla da bude osnov bilo kakvog razmatranja i odlučivanja, ona bi morala da bude pravosnažna”, kaze Petrović.

Pravo žalbe na ovu presudu ističe u roku od 15 dana od dana uručivanja, a ona je Zoranu Milovanoviću uručena u utorak. Tužilac Petrović nije želeo da daje izjave medijima. Zoran Milovanović u krivičnom postupku protiv Marka Miloševića više puta je menjao iskaz, najpre tvrdeći da mu je Marko Milošević pretio motornom testerom, a zatim sam sebe demantujući. U tužbi koju je podneo protiv Milice Gajić do kraja postupka Milovanović je tvrdio da mu je Marko testerom pretio.

Advokat Anđelija Milivojević, kaže da bi tužilaštvo trebalo da najpre utvrdi koja od Milovanovićevih izjava je tačna. Ukoliko se ispostavi da je pretnji bilo, trebalo bi izvršiti reviziju odluke tužioca Krsteva o povlačenju optužnice protiv Marka Miloševića. U suprotnom bi tužilastvo trebalo da pokrene postupak protiv Zorana Milovanovića zbog davanja lažnog iskaza jer je to delo koje se goni po službenoj dužnosti: "Ukoliko se utvrdi da je izjava kojom je opovrgnuto postojanje motorne testere lažna, onda postoje elementi za reviziju samog postupka".

Očekuje se reakcija tuzilastva na zahtev za reviziju odluke o povlačenju optužnice, ali i na zahtev da protiv Zorana Milovanovića bude pokrenut postupak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: