Spalio se zbog srpskog pevača

Hrvatski branitelj polio se benzinom i zapalio, protestujući zbog proslave pravoslavnog praznika i gostovanja srpskog pevača.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.08.2005.

16:36

Default images

Kako iz Zagreba javlja dopisnik B92 Zoran Kekić, hrvatski branitelj polio se u svom automobilu benzinom i pred očima policajaca zapalio u mestu Lepavina kraj Koprivnice. Razlog za pokušaj samoubistva bio je, najverovatnije, proslava pravoslavnog praznika Gospojina i gostovanje jednog srpskog pevača.

Portparol koprivničko-križevačke policije Dragan Mandić opisao je novinarima incident: "Naš sugrađanin iz Lepavine, rođen 1970. gododine, izvršio je pokušaj samoubojstva, tako što je u svom automobilu marke 'hjundai', polio benzinom, nakon čega je upalio upaljač, što je izazvalo eksploziju i požar. Prilikom pružanja pomoći građaninu, opekline na rukama i prsištu zadobio je i pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Koprivnica".

Policajac je zadržan na lečenju u koprivničkoj bolnici, dok je branitelj sa teškim opeklinama na 70 odsto tela prevezen u KBC "Rebro" u Zagrebu. Očevici događaja rekli su Jutarnjem listu da je branitelj govorio kako to čini u znak protesta zbog jučerašnje tradicionalne proslave pravoslavnog praznika Gospojina, pokraj manastira Lepavina, koja je kao i svake godine okupila oko 1.000 ljudi, a na kojem je nastupio i jedan srpski pevač, što je, navodno, bio i glavni povod za ovaj čin tridesetpetogodišnjeg hrvatskog branitelja.

Kako javlja hrvatski sajt Iskon.hr, branitelj koji je pokušao da se ubije pre nekoliko dana vratio se sa bolničkog lečenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: