Sledi smena Bore Đorđevića

Ministar za kulturu kaže da će njegov savetnik Bora Đorđević biti smenjen jer je novinare B92 nazvao izdajničkom stokom.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 22.08.2005.

10:34

Default images

Podsetimo, Đorđević je takvu izjavu dao komentarišući spor između republičkog ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića i B92, nastao kada su savetnik ministra za kapitalne investicije i sam Ilić vređali i pretili novinarima B92.

Republički ministar za kulturu Dragan Kojadinović potvrdio je za "Glas javnosti" da će njegov savetnik Bora Đorđević biti smenjen. "Nažalost, to je neminovno, jer Bora bez obzira što ima pravo na lični stav, ne može sa te funkcije tako da govori. Može on da ocenjuje rad medija, ali to je neka druga tema. Ipak, posle ovakve izjave Bore Đorđevića mislim da njemu više nema mesta u Vladi", rekao je Kojadinović.

Đorđević kaže da je upoznat s tim da se već razgovaralo o njegovoj smeni sa mesta savetnika ministra za kulturu. "I nije me briga. Stojim iza svake reči koju sam rekao i mislim da je Velja bio suviše blag. Da sam bio na njegovom mestu sigurno bih bio još oštriji", prokomentarisao je Đorđević navode o mogućoj smeni.

Ilić bez posledica

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da ne vidi koje posledice može da snosi Ilić zbog svog sukoba sa B92. Mladenović se založio da se u sukobu ministra i B92 nađe kompromisno rešenje, i "da se incident prevaziđe na fin, kulturan i miran način, kako to i dolikuje".

"Niko iz Vlade ni jednim svojim postupkom nije sprečavao B92 da radi svoj posao. DSS to nije radila, niti će raditi", istakao je on.

Vučićević: Medijski progon Velimira Ilića

Sa druge strane, potpredsednik Nove Srbije i narodni poslanik Vladan Vučićević optužio je televiziju B92 da sprovodi "medijski progon" protiv ministra za kapitalne investicije i predsednika Nove Srbije Velimira Ilića.

Na konferenciji za novinare kragujevačkog odbora NS Vučićević je rekao da Ilić, gostujući na lokalnoj televiziji Kanal 9 prošle nedelje, nije rekao ništa uvredljivo za novinare B92, što nije sprečilo tu medijsku kuću, kako je naveo, da objavi da je Ilić posle javnog izvinjenja ponovo vređao njihove novinare, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: