"Saga" o C marketu - nastavak

Posle jučerašnje odluke dela akcionara da prodaju akcije Delti M, drugi deo akcionara založio se za prodaju akcija menadžmentu.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2005.

14:42

Default images

Udruženje malih akcionara C marketa odlučilo je da svoje akcije proda Delti za 300 evra po akciji. Istovremeno Merkator je odustao od kupovine zbog nedostatka pravne sigurnosti u Srbiji. Pošto je trgovina akcijama C marketa blokirana zbog spora akcionara i rukovodstva , deo malih akcionara osnovao je sopstveno preduzeće, pa će umesto akcija prodavati udeo u vlasništvu nove firme.

Delta M dala je ponudu od 25.500 dinara po udelu, odnosno akciji. Ponuda važi do 15. septembra, do kada treba da se prikupi 51 osto akcija, objašnjava Branko Pavlović, pravni zastupnik malih akcionara C marketa. "Svima smo dali ponudu - Delti M, Merkatoru i drugim investicionim fondovima. Svi su imali iste uslove, ali je Delta M imala najbolju ponudu ", izjavio je Pavlović za B92.

Iz Delte M sopštavaju da su spremni da otkupe akcije svih malih akcionara i države. Oni, kao i Branko Pvalović, upozoravaju da rukovodstvo C marketa nedavnom odlukom o dokapitalizaciji nastoji da obezvredi akcije malih akcionara kako bi se njihov udeo u vlasništvu umesto 51 odsto, smanjio na 27 odsto.

S druge strane, predsednik nedavno osnovane asocijacije akcionara C marketa Vidosav Džodić smatra da je dokapitalizacija neophodna i da se akcijama može trgovati samo na berzi, koja će odrediti njihovu pravu vrednost. "Mi smo za to da se sa našim akcijama sutra trguje na berzi, kao u svim normalnim zemljama. Ovako kako se radi – izbegava zakon, to je samo mućka", izjavio je Džodić.

Inače, Merkator koji je nudio 18.000 dinara po akciji, odustao je od kupovine C marketa uz obrazloženje da u Srbiji, pored zvanične berze, deluje i privatna, preko koje se trguje akcijama C marketa. To, smatraju u Merkatoru, ne obezbeđuje dovoljnu pravnu sigurnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: