Do sada evakuisano 18 naselja

Završena je evakuacija 18 od ukupno 21 jevrejskog naselja u pojasu Gaze, a tri preostale kolonije biće evakuisne od nedelje.

Izvor: Beta

Petak, 19.08.2005.

10:59

Default images

Operacija izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze bi mogla da bude završena do utorka ili srede, rekao je general Dan Harel, komandant južnog vojnog regiona i nadležni oficir za operaciju povlačenja iz pojasa Gaze. U Gazi ostaje još da se evakuišu naselja Bnei Acmona, Katif i Necarim, a izraelski vojnici će obustaviti aktivnosti do sutra uveče zbog obeležavanja Šabata, dana odmora za Jevreje.

Harel je najavio da će, pošto se završi evakuacija iz Gaze, sa generalom Jairom Navehom, komandantom regiona centra Izraela koji obuhvata Zapadnu obalu, početi povlačenje četiri kolonije sa severa Zapadne obale.

Izraelska vojska je počela da kopa rovove koji će razdvajati blok kolonija Guš Katif i susedno palestinsko područje u pojasu Gaze, kako bi se sprečili evenutalni upadi Palestinaca, rekao je portparol izraelske vojske.

Palestinski lider Mahmud Abas danas je rekao da je izraelsko povlačenje rezultat "žrtvovanja" palestinskog naroda tokom 38 godina okupacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: