El Motasadeku sedam godina zatvora

Na ponovljenom suđenju u Hamburgu osuđena prva osoba za povezanost s napadima na SAD 2001.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2005.

10:48

Default images

Na sedam godina zatvora osuđen je Marokanac Munir el Motasadek "zbog pripadništva terorističkoj organizaciji". El Motasadek, 31-godišnji student elektronike, prethodno je osuđen u februaru 2003. na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog pripadništva terorističkoj organizaciji i saučešništva u ubistvu tokom terorističkih napada na Njujork i Vašington u kojima je 11. septermbra 2001. poginulo više od 3.000 ljudi.

Federalni sud je, međutim, prošle godine je poništio tu odluku i vratio na ponovno suđenje čitav slučaj, ocenjujući da prava odbrane nisu bila u potpunosti poštovana.

U obrazloženju presude suda u Hamburgu navodi se da nema dokaza da je El Motasadek direktno učestvovao u terorističkim napadima u Njujorku i Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: