Bomba ispred podgoričkog "Dana"

Redakcija podgoričkog lista "Dan" i policija saopštili su da je sinoć ispred prostorija "Dana" pronađena eksplozivna naprava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2005.

09:06

Default images

Policija u Podgorici potvrdila je da je u toku protekle noći ispred redakcije "Dana" pronađen raketni ručni bacač. "Tačno je da je eksplozivna naprava pronađena u vreći koja je bila ostavljena ispred Oglasnog odeljenja redakcije 'Dana'", rekao je agenciji Beta pomoćnik načelnika Centra bezbednosti u Podgorici Milan Tomić.

Istražni sudija Osnovnog suda u Podgorici Dejan Dragović izjavio je da mu policija nije privela na saslušanje nijednu osumnjičenu osobu za ostavljanje "zolje" ispred redakcije dnevnika "Dan". Dragović je rekao agenciji Beta da su u toku policijske operativne radnje i da nije obavešten o postojanju osumnjičenih.

U današnjem broju "Dan" je objavio da je kamera na zgradi, u kojoj je smeštena redakcija lista, snimila nepoznatu osobu, sa kapuljačom na glavi, u trenutku kad je vreću sa eksplozivom ostavila ispred oglasnog odeljenja. Prema tvrdnjama lista, naprava imala je oznaku RBP 64 mm M80, ali nije bila "u pripravnom stanju", već "u transportnom položaju".

Pomoćnik načelnika Centra bezbednosti u Podgorici Milan Tomić kazao je Beti da policija preduzima sve mere kako bi se što pre otkrilo poreklo eksploziva i osoba koja ga je ostavila ispred redakcije lista "Dan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: