Protesti zbog romskog naselja

U Beogradu su sinoć protestovali stanovnici novobeogradskog naselja Dr Ivan Ribar.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2005.

08:02

Default images

Povod je, kako tvrde, odluka skupštine grada da kontejnere za stanovanje, namenjene Romima koji žive u kartonskom naselju ispod mosta Gazela, postave u bloku 45. Stanari naselja Dr Ivan Ribar kažu da su pre dva meseca poslali peticiju skupštini grada, ali da im se niko nije obratio.

"Hoće da nam dosele 400 kontejnera, do 15. i to smo čuli od milicije. Nisam nacionalista, 35 godina sam radila s njima, ali ovo nisu izbeglice s Kosova, to su čergari. Smatramo da nije u redu da gospođa Radmila Hrustanović, ako je već odbijeno Zemun Polje, Batajnica, sada njih dovodi u ovo naselje. Ogorčeni smo i ako treba sedećemo ovde i dan i noć da branimo svoja prava", kaže jedna od stanovnica naselja Dr Ivan Ribar.

Demonstranti najavljuju da će sa protestima u 18 sati u ulici Dr Ivana Ribara, nastaviti dok grad ne reši njihov problem. Oni, takođe, predlažu da se Romi ravnomerno rasele u sve beogradske opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: