Eksplozija u Rusiji

20 ljudi je poginulo u požaru koji su podmetnuli vandali u gradu Uhta, na severu Rusije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2005.

13:49

Default images

"Dva tinejdžera su utrčala u trgovinu u prizemlju i bacili kanister sa zapaljenom supstancom među masu i požar se brzo raširio", rekao je za Rojters portparol tužilaštva regiona Komi. On je dodao da verovatno nije reč o terorističkom napadu, pošto su počinioci tinejdžeri. Naveo je i da se požar brzo proširio, pošto su zidovi dvospratne zgrade u kojoj je prodavnica, obloženi plastikom.

Očevici su rekli da su rešetke na prozorima u prodavnici sprečili ljude da pobegnu od vatre.  Prema najnovijim podacima, u požaru je poginulo 20 osoba, 30 je evakuisano, a pet, među kojima je dvoje dece, u kritičnom je stanju, rekla je portparol Ministarstva za vanredne situacije.

Prvobitno je bilo saopšteno da je 16 osoba poginulo u eksploziji kanistera sa gasom u prodavnici u Uhti, koja se nalazi oko 1.500 kilometara severoistočno od Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: