Kirgizija: Bakijev vodi

Prema još nezvaničnim rezultatima Centralne izborne komisije, novi predsednik Kirgizije biće Kurmanbek Bakijev.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.07.2005.

09:04

Default images

"Možemo sada da kažemo da je Kurmanbek Bakijev pobedio ogromnom većinom. Jedino još ne znamo tačne procente glasova koje je osvojio", rečeno je na kirgiskoj televiziji.

Zvanični rezultati biće saopšteni u ponedeljak, ali i ankete koje su rađene na biračkim mestima pokazale su da Bakijev, koji je do sada bio na mestu vršioca dužnosti predsednika, ima daleko više glasova od svojih protivnika.

Kirgizija je u martu postala treća bivša sovjetska republika, uz Gruziju i Ukrajinu, u kojoj su protesti zbog izborne krađe doveli do promene vlasti.

Zapad je više puta poručio da će fer i slobodni izbori u Kirgiziji dati legitimnost novim vlastima zemlje, ali i dobar primer demokratije autoritarmin režimima zemalja u okruženju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: