Pop-folk za vukovce

Opština Voždovac na kraju školske godine vukovcima poklonila muziku Severine i Jelene Karleuše.

Izvor: B92

Petak, 08.07.2005.

07:47

Default images

Opština Voždovac je na kraju školske godine organizovala prijem i nagrade za sve vukovce i đake generacije voždovačkih osnovnih i srednjih škola. 20 đaka generacije se našlo na bilbordu, nagrade su bile knjige, kačketi i majice sa grbom opštine i ništa ne bi bilo neobično da se među poklonima nisu našli i muzički CD-ovi Severine i Jelene Karleuše.

Pre nekoliko dana našu redakciju je pozvala jedna slušateljka i ispričala nam celu priču oko poklona koje je opština Voždovac pripremila za vukovce: "Ja inače čuvam decu mog brata. Moj najstariji bratanac je vukovac i kad se vratio sa tog prijema, koji je opština organizovala, doneo je kući CD Severine. Imao je izbor, Severinu ili  Jelenu Karleušu ili nekog Gibona. On je bio krajnje iznenađen, kao i svi njegovi drugovi. Je li to za buduće učenike sa Vukovom diplomom preporuka da se sluša Jelena Karleuša i Severina?"

Zamenik predsednika opštine Voždovac, Dragan Čović, objasnio je da je oko 200 vukovaca dobilo razne poklone, knjige i edukativne CD-ove, a muzički su bili donacija od Siti Rekordsa: "Taj deo koji predstavljaju muzički CD-ovi su jedan deo koji je, onako, dat plus.  To je generacija koja voli da sluša muziku, CD-ovi nisu podeljeni sa nekom namerom ili idejom edukacije ili usmerenja, nego za tu generaciju smo mislili da tih nekoliko stotina muzičkih CD-ova hoće da imaju. Naravno, ne bih ni ja voleo da su tu bile neke grupe koje nisu po mom ukusu. Ukusi su različiti, doduše, ali zaista mislim da tim učenicima treba podeliti nešto što je po nekim opštim merilima kvalitet. Ako tako nije bilo, meni je zaista žao, ali ja zaista nisam gledao koji su sve pevači  tu bili zastupljeni."

Uz dobru nameru koju je imala opština Voždovac, ispostavilo se da neka deca mogu da imaju i specifičan muzički ukus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: