Uskoković pušten iz pritvora

Okružni sud u Beogradu danas je doneo odluku da se iz pritvora pusti bivši direktor Elektrodistribucije Beograd Branislav Uskoković.

Izvor: B92

Petak, 08.07.2005.

19:05

Default images

Uskoković je optužen za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava i prisvajanje imovinske koristi od oko 13 miliona dinara, a pritvor mu je određen sredinom maja, na početku glavnog pretresa, zato što se tri godine nalazio u bekstvu.

Kako prenosi RTS, sud je prihvatio ponuđeno jemstvo od 204.000 evra, koliko je procenjeno da vredi Uskokovićeva kuća i odredio mu meru zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda, kao i da se svakog prvog ponedeljka u mesecu javlja predsedniku sudskog veća Milenku Cvijoviću. Odluka je doneta na osnovu nalaza konzilijuma lekara Vojno-medicinske akademije o medicinskoj dokumentaciji optuženog, koje se poklopilo s veštačenjem sudskog veštaka Branislava Aleksandrića.

Pored Uskokovića, za zloupotrebu službenog položaja optuženi su i suvlasnik i direktor preduzeća "Konrad" Slobodan Marković, vlasnik i direktor preduzeća "TLT Inženjering" Stevan Lakovski, direktor "Iptum Šumadija" Miodrag Bulatović, a bivsi Uskokovićev pomoćnik Jovan Cimeša optužen je za falsifikovanje isprava.

Optužnica tereti Uskokovića da je radnicima EDB davao naloge da izvrše rekonstrukcije javnog osvetljenja ili da se izgradi nova trafo-stanica, iako za to nije bilo ni ekonomskog, ni tehničko-energetskog opravdanja.
Uskoković se tereti i da je davao naloge pravnoj službi da sačini ugovor o izvođenju radova s preduzećima u kojima su radili ostali optuženi i to sa dvostruko većom cenom od tada važećih, a zatim od finansijske službe tražio da izvrši plaćanje tim preduzećima iako poslove nisu obavili oni već radnici EDB.

Kako prenosi RTS, sudjenje ce biti nastavljeno 26. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: