Uskoro skraćenje vojnog roka

Načelnik Generalštaba VSCG Dragan Paskaš najavio je danas da bi vojni rok vrlo brzo mogao biti skraćen s devet na šest meseci.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2005.

16:46

Default images

Naime, Paskaš je objasnio da će najverovatnije, prvobitan predlog Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore o smanjenju vojnog roka na osam meseci, verovatno biti preinačen na šest meseci, koliko je predložilo Ministarstvo odbrane SCG.

"Moj stav je da bi vojni rok trebalo da traje pola godine, čime bi se ukinula barijera regruta zbog dužine, a pokrenuli bismo i nove programe osposobljavanja", kazao je Paskaš i dodao da će skraćenje povući kompletnu preorjentaciju sistema popune vojske i pozivanja regruta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: