Neslana šala

Šala objavljena u nemačkom časopisu "Špigl" da Bugarska navodno poseduje oružje za masovno uništavanje juče je zbunila mnoge državne organe.

Izvor: B92

Utorak, 17.05.2005.

11:16

Default images

"Špigl" je u svom satiričnom prilogu napisao, očigledno aludirajući na američke tvrdnje o postojanju te vrste oružja u Iraku, da ruske obaveštajne službe tvrde da Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska i Bugarska poseduju oružje za masovno uništavanje i da im je predsednik Putin zapretio "ozbiljnim posledicama".

Na mnogobrojna novinarska pitanja, institucije su zbunjeno i iznenađeno reagovale. Načelnik Nacionalne službe bezbednosti Ivan Čobanov je rekao da to "nije moguće". "Uz postojanje toliko mnogo međunarodnih sistema za kontrolu nema šansi da se to dogodi", dodao je on.

Zbog interesovanja medija, Čobanov je uputio i pitanje Generalštabu bugarske vojske, koji je rekao da "nije moguće da u Bugarskoj postoji oružje za masovno uništavanje". 

Tek kasno u ponedeljak posle podne javnost je obaveštena da se "Špigl" šalio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: