"Neprihvatljiva nezavisnost Kosova"

Na Glavnom odboru DSS-a Vojislav Koštunica je kazao da su u 2005. prioriteti rešavanje statusa Kosova i evropske integracije.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2005.

13:17

Default images

Koštunica je rekao da je stav celog državnog vrha da je rešenje kosovskog pitanja u proširenoj autonomiji sa međunarodnim garancijama i da je neprihvatljiva bilo kakva nezavisnost Kosova. »Nema nezavisnosti - ni bezuslovne ni uslovne", rekao je Koštunica, otvarajući Glavni odbor DSS-a.

"Šta je onda rešenje? Rešenje je u nečemu što bi se moglo označiti kao proširena autonomija sa međunarodnim garantijama. Kažem: proširena autonomija, to je više od autonomije koja je bila do 1999.godine, ali još uvek autonomija, uz odgovarajuće međunarodne garantije. Kad je reč o razgovoru o budućem statusu Kosova i Metohije, pred nama je nesumnjivo i dijalog i kompromis, obostrano prihvatanje rešenja, a ne nametnuta rešenja. Svaka nasilna ili nametnuta promena međunarodno priznatih granica ugrožava postignutu stabilnost ne samo u našoj zemlji već i u regionu u celini", kazao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: