Poginula 23 Iračanina

Nastavljaju se akcije gerilskih i pobunjeničkih snaga u Iraku. U odvojenim incidentima danas su poginula 23 Iračanina.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2005.

09:38

Default images

Kako se saznaje iz bezbednosnih izvora, general Generalštaba Ijad Imad Mahdi jutros je teško povređen, a kasnije preminuo u bolnici, u napadu u kojem je na njega pucano dok je izlazio iz svoje kuće u kvartu Džihad, u zapadnom delu Bagdada.

Sat kasnije, policijskog pukovnika Fadela Mohamada Mubaraka, koji je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova, napale su nepoznate osobe dok je izlazio iz svog stana u kvartu Al Amin, u jugoistočnom delu prestonice, rekao je izvor iz Ministarstva. "Pukovnik je s više rana prebačen u bolnicu, gde je kasnije podlegao povredama", rekao je zvaničnik Ministarstva.

U Samari, 125 kilometara severno od Bagdada, dva vojnika su poginula u eksploziji bombe ručne izrade na jednom kontrolnom punktu na izlasku iz južnog dela grada, izjavio je poručnik Hadi Hadi.

Dva civila poginula su u jednoj pekari u severnom delu Samare, a ubile su ih dve naoružane osobe.

U eksploziji automobila-bombe stradali su i okolni stanovi i 15 automobila u novom delu iračke prestonice, saopštio je policijski poručnik Mazin Saed. On je potvrdio da je u napadu poginulo najmanje 17, a ranjeno 65 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: