Autobus sleteo u provaliju

Povređeni putnici bitoljskog autobusa, koji se survao u reku Panevku kod Vranja, su van životne opasnosti, njihovo stanje je stabilno.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2005.

08:37

Default images

Teže su povređene četiri, a lakše 12 osoba, dok je jedna osoba poginula. Do nesreće je došlo najverovatnije zbog kvara na upravljaču autobusa kada je vozač autobusa, koji se kretao iz pravca Vranja ka Nišu, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo na saobraćajnu traku iz suprotnog smera, udario u zaštitnu ogradu i sleteo sa puta u reku.

Vozač Antonio Veljanovski, i sam povređen, kaže da je vozio 50-ak kilometara na sat: "Nešto je puklo, otišao sam na levu stranu, otkazao je volan, otišli smo u ambis, izleteo sam sa kolegom kroz šoferšajbnu".

U nesreći život je izgubio Dane Petrov iz Štipa. Njegovi saputnici Dejančo Velinovski i Bore Veselinovski teško su povređeni: "Mi smo svi sedeli na poslednjem sedištu, otišli smo čak na sredinu na kup, a drug iz Štipa kako je izleteo, on je ispod autobusa ostao smrskan", priča Dejančo Velinovski.

Dvoje putnika prebačeno je na lečenje u Klinički centar u Nišu. Na mesto nesreće došli su i predstavnici privatnog autotransportnog preduzeća "Transkop" iz Bitolja koji treba da izvuku autobus iz provalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: