Žalba na makedonsku presudu

Vlasti Pakistana najavile žalbu na presudu suda u Skoplju da pet državljana Makedonije oslobodio optužbe za ubistvo imigranata.

Izvor: Beta

Petak, 29.04.2005.

15:15

Default images

Šestorica Pakistanaca i jedan Indijac ubijeni su kod mesta Raštanski vinogradi 2002. godine da bi se pridobila podrška SAD. "Pakistan će uskoro uložiti žalbu i za to smo već angažovali advokate", izjavio je portparol pakistanskog ministarstva inostranih poslova Džalil Abas Džalijani iranskoj agenciji Irna, čiju su vest preneli skopski mediji.

Ilegalni imigranti iz Pakistana i Indije ubijeni su 2002. godine u skopskom predgrađu Raštanski vinogradi, a makedonska policija je tek u aprilu prošle godine priznala da je ubistvo bilo inscenirano sa ciljem da se ekonomski imigranti predstave kao teroristi i pridobije podrška SAD.

Optužnica je za ubistvo teretila četvoricu bivših pripadnika specijalne policijske jedinice "Lavovi" i jednog makedonskog poslovnog čoveka, a sud ih je prošlog petka nakon jednogodišnjeg postupka oslobodio optužbe i pustio iz pritvora, obrazlažući to nedostatkom dokaza. Državni tužilac Aleksandar Prčevski najavio je da će se žaliti na oslobađajuću presudu i nada se da će apelacioni sud usvojiti argumente tužilaštva i naložiti novo suđenje.

Prvobitno, tužilaštvo je kao naredbodavca teretilo bivšeg ministra policije i člana opozicione VMRO-DPMNE Ljube Boškovskog, što je on negirao. Protiv Boškovskog je ove godine podignuta optužnica pred Haškim tribunalom zbog zločina protiv albanskih civila u Makedoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: