"Pozovite B92": Nestale bebe

Na dnevnom redu Skupštine Srbije je i formiranje anketnog odbora koji treba da ispita sumnje u vezi s nestalim bebama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.04.2005.

09:54

Default images

Zahtev za formiranje anketnog odbora uputili su roditelji koji smatraju da su im bebe ukradene posle porođaja. Zahtev je postavljen na protestima još pre dve godine, ali je tada odbijen.

Nestale bebe biće tema emisije "Pozovite B92", koja je na programu u ponedeljak u 20.00.

Posle emisije, stigla pomoć

Sedamnaestogodišnja Ivana Gojković iz Nove Pazove, ići će na transplantaciju jetre u inostranstvu. Na inicijativu ekipe emisije "Pozovite B92", Državna lutrija Srbije uplatiće Ivani novac za operaciju koja se ne radi u Srbiji, a u Italiji najjeftinija kosta 110.000 evra. 

U državnoj lutriji Srbije odlučili su da svaki dinar, koliko košta jedan tiket za igru Loto, ide u humanitarne svrhe. Bojan Krišto direktor ovog preduzeća kaže da im ovo nije jedina humanitarna akcija, ali da je glavni motiv za pomoć Ivani Gojkivić bio taj što je tranplantacije organa ne rade ovde i da na taj problem treba skrenuti pažnju javnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: