"Egzit" ili princip, pitanje je sad

Predstavnici nekih nevladinih organizacija nisu presrećni zbog porekla novca kojim će biti finansiran "Egzit".

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 31.03.2005.

13:51

Default images

Koordinatorka nevladine organizacije "Vojvođanka - ženska regionalna inicijativa" Marija Gajicki rekla je da je "Egzit" manifestacija koja je značajna za Novi Sad, ali da se postavlja pitanje političke opcije kojoj pripada gradonačelnica, a koja je dala legitimitet "Egzitu".

"'Egzit' je 2000. nastao sa idejom da se mladi aktivno uključe u rušenje Miloševićevog režima", rekla je Marija Gajicki.

Rajko Božić iz Građanskog pakta za jugoistočnu Evropu rekao je da je stav te organizacije da s radikalskim vlastima nema saradnje jer je reč o političkoj opciji koja je protiv demokratije i otvorenog društva. "S druge strane, svesni smo da je 'Egzit' gradska stvar i da treba da bude održan, premda bismo bili srećniji da se festival održava uz, recimo, mnogo veću materijalnu pomoć vlasti pokrajine ili Republike", rekao je Božić.

Predsednik Udruženja "Egzit" Dušan Kovačević i gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, član Srpske radikalne stranke, potpisali su Protokol o saradnji, kojim se grad obavezuje da će, kao pomoć pri organizaciji, "Egzitu" uplatiti 13 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: