SUP: Nije bilo sile

Načelnik beogradskog SUP-a demantovao tvrdnje da je policija upotrebila silu prema sindikalcima.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2005.

19:39

Default images

On je rekao da nisu tačni navodi "pojedinih medija" da je prema sedmoro pripadnika Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata primenjena sila. On je rekao da policija nema podatke o povređenim radnicima kao ni o eventualnoj primeni sile i dodao da "ne tvrdi da radnici nisu dobili povrede guranjem, ali da nema podatke da je bilo prinudne sile nad njima".

Policija je, na konferenciji za novinare, prikazala 25 minuta snimaka na kojima se vidi da nije bilo nikakvog sukoba, zamolivši medije da, ako imaju bilo kakve video zapise koji pokazuju drugačije, to dostave policiji.

Na račun optužbi predstavnika sindikata da je policija primenjivala silu, prema protestantima, u policiji spremaju odgovor. "Izveštaj o tom događaju biće prosleđen nadležnom tužilaštvu da utvrdi da li postoje elementi za krivično delo širenja laži i neistine", kaže Simić.

U policiji tvrde da nisu branili sindikalcima da protestuju pred Vladom i navode da je samo sprečavala da teretno vozilo sa razglasom bude parkirano ispred Vlade, jer je to, kako su rekli, "suprotno propisima".

Republički ministar za rad i zapošljavanje, Slobodan Lalović, tvrdi da su optužbe sindikata da je on zatražio intervenciju policije na njihov račun smešne i neosnovane. On kaže da je tada bio u Novom Sadu i da su "to sve gluposti".

Inače, u Asocijaciji nezavisnih i slobodnih sindikata najavili su za petak konferenciju za novinare na kojoj će izneti dokaze i policijskoj primeni sile tokom njihovog protesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: