"Pokret 5. oktobar"

U Beogradu je formiran pokret "Peti oktobar", čiji je cilj ispunjenje izneverenih obećanja koja je vlast dala građanima 5. oktobra 2000.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2005.

17:11

Default images

Pokret su predstavili predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i predsednica frakcije Građanskog saveza Srbije "11. decembar" Vesna Pešić.

Prema rečima Vesne Pešić, pokret je osnovan jer nisu ispunjena suštinska obećanja data građanima: "Prvo naše nadanje, koje je bilo 5. oktobra, a koje nije ispunjeno, jeste temeljni obračun i demontiranje režima Slobodana Miloševića, odnosno diskontinuitet sa bivšim režimom. Ono što mi danas gledamo jeste da se sve više uspostavlja kontinuitet sa starim režimom, što ide i do razmera restauracije. Naravno, i mi smo, kao i mnogi građani, razočarani takvom situacijom. Nije reč o nekoj apstrakciji, kada kažemo diskontinuitet- kontinuitet, kako bih istakla, ta država pre toga nije bila kriminalizovana, nego je bila kriminalac."

Prema rečima Batića, novoosnovani pokret će se za svoje ciljeve boriti tribinama, saopštenjima, konferencijama za novinare i protestima. "Mi smo opozicioni pokret, čiji je definitivan cilj da ova Vlada ode, jer je za godinu dana pokazala da ništa ne zna", rekao je Batić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: