Sprečili zaplenu po svojim tužbama

Radnici fabrike "Iris" su sprečili policiju da zapleni mašine, kako bi se namirila potraživanja po tužbama upravo tih radnika.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2005.

16:00

Default images

Radnici fabrike konfekcije "Iris" iz Prijepolja sprečili su sudske izvršitelje da prodaju deo mašina ovog preduzeća kako bi se namirila potraživanja po sudskim presudama. Vrednost pravosnažnih sudskih presuda jeste oko 3,5 miliona dinara, a radnici "Irisa", uglavnom žene, sprečili su plenidbu i prodaju jednog broja šivaćih mašina, kako bi dugovi bili namireni.

Interesantno je da se najveći broj presuda odnosi na tužbe oko 300 sadašnjih i bivših radnika "Irisa", koji su matično preduzeće tužili zbog neisplaćenih ličnih dohodaka.

Radnici "Irisa", koji su zaustavili i plenidbu i sudske izvršitelje i potencijalne kupce, ne dozvoljavaju prodaju mašina na kojima rade, već nude mašine iz seoskih pogona, koji su davno zatvoreni.

U Opštinskom sudu, međutim, kažu da se zakon i propisana procedura moraju poštovati, što znači da će sudski izvršitelji uskoro ponovo pokušati da prodaju deo imovine ovog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: