Uništena pomoć zbog PDV-a

Humanitarna pomoć Grčke pravoslavne crkve organizaciji "Majka devet Jugovića" u Gračanici uništena je jer joj je istekao rok trajanja.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2005.

23:06

Default images

Ta humanitarna pošiljka smeštena je u ispravnom stanju u magacin Crvenog krsta u Kraljevu u januaru ove godine, a rok joj je istekao jer ni primalac ni donator nisu uplatili porez na dodatu vrednost, rekla je sekretar Crvenog krsta Mirjana Lišanin-Gostiljac.

"Kako je u pošiljci bilo keksa i sokova kojima je istekao rok trajanja, a ni odeća ne sme da se čuva beskonačno dugo, pošiljka je morala da bude uništena", rekla je ona. Ta humanitarna pomoć bila je vredna 12.000 evra.

Uništavanje humanitarne pomoći obavljeno je na gradskoj deponiji u Kraljevu, pod nadzorom lekara iz Kragujevca, a troškove je platila humanitarna organizacija "Majka devet Jugovića" iz Gračanice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: