Novi stari ljudi u Vojsci

Savet ministara imenovao nekadašnjeg šefa vojne službe bezbednosti Aleksandra Dimitrijevića za pomoćnika ministra odbrane.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2005.

20:37

Default images

Kako saznaje B92, Savet ministara je general-pukovnika Aleksandra Dimitrijevića imenovao za pomoćnika zaduženog za obaveštajno-bezbednosni sektor. General Dimitrijević bio je šef Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije u periodu od 1992. do 1999. Smenjen je bez obrazloženja, po nalogu Slobodana Miloševića, samo dan pre početka bombardovanja NATO-a, posle čega je otišao u penziju.

Dimitrijević bi praktično preuzeo posao koji je do sada obavljao general-potpukovnik Milan Zarić, koji bi, kako saznajemo, odlukom Vrhovnog savate odbrane, trebalo da bude premešten na dužnost u kancelariju Vojske Srbije i Crne Gore pri NATO-u u Briselu.

Ostala imenovanja

Vrhovni savet odbrane je načelnika VMA, general-majora Zorana Stankovića, imenovao na dužnost savetnika u Nacionalnom savetu za saradnju sa Međunarodnim krivičnim tribunalom i načelnika Instituta za sudsku medicinu VMA i saglasio se da za novog načelnika VMA bude postavljen pukovnik, dr Miodrag Jevtić.

Vrhovni savet odbrane je imenovao na nove dužnosti general-majora Vladimira Stojiljkovića za zamenika komandanta Kopnenih snaga, pukovnika Dragana Kolundžiju za zamenika komandanta Operativnih snaga i kapetana bojnog broda Rajka Bulatovića za zamenika komandanta Mornarice, navodi se u saopštenju sa sednice.

VSO podržava sve mere i aktivnosti Ministarstva odbrane na smanjenju troškova, kao i aktivnosti Fonda za reformu Vojske Srbije i Crne Gore koje su u funkciji obezbeđenja neophodnih sredstava za reformu Vojske, inicirajući usvajanje Zakona o imovini.

Savet je ukazao na nužnost da vlade država-članica obezbede predviđeno finansiranje Vojske, ocenjujući neophodnim da se što pre održi sednica Vrhovnog saveta odbrane sa predsednicima vlada država-članica.

Vrhovni savet odbrane se upoznao sa stanjem u vojno-dohodovnim ustanovama i predložio Savetu ministara da donese odluku o njihovom izdvajanju iz organizacijskog sastava Ministarstva odbrane i predloži državama-članicama formiranje privrednih društava u skladu sa zakonom.U radu sednice, pored predsedavajućeg i članova Vrhovnog saveta odbrane, predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića, učestvovali su i ministar odbrane Prvoslav Davinić, zamenik ministra odbrane Vukašin Maraš, načelnik Generalštaba Dragan Paskaš i sekretar Vrhovnog saveta odbrane Ljubiša Jokić, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: