Danica Drašković: Kriv je Ilić

Supruga lidera Srpskog pokreta obnove Danica Drašković kaže da iza raskola u SPO stoji Velimir Ilić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2005.

11:43

Default images

Danica Drašković je tvrdnje da ona, a ne Vuk Drašković, upravlja strankom, nazvala zlonamernim. "SPO ne bi bio u Vladi da ja zaista imam uticaj u stranci. Lider Nove Srbije Velimir Ilić stoji iza pokušaja raskola u SPO", kaže ona.

"SPO je postala konformistička stranka i zadovoljava se mrvicama sa stola Vlade da bi opstala u Vladi. Da sam ja šef stranke tako ne bi bilo. Mi smo za jedan normalan, građanski i demokratski život, prestanak nacionalizma i fašizacije Srbije koja još traje", kaže Danica Drašković za "Dnevnik".

SPO već duže potresaju unutrašnje razmirice i nezadovoljstva. "Sezonu" je otvorio sukob na relaciji poslanici-Danica Drašković, koja je tada optužena za nedemokratsko vođenje stranke i finansijske malverzacije. Sukob je izglađen, a novi je izbio oko toga ko stoji ili ne stoji iza optužbi Danice Drašković da je obezbeđenje haškog optuženika Vladimira Lazarevića odgovorno za smrt vojnika u Leskovcu i potonjeg izvinjenja Lazareviću zbog te izjave. Novi sukob izbio je na sednici Glavnog odbora stranke, da bi kasnije potpredsednik stranke Vojislav Mihajlović optužio Vuka Draškovića da izdaje ideju SPO-a. Paralelno s tim pojavile su se informacije o formiranju zasebnog poslaničkog kluba stranke u Skupštini Srbije, a Drašković je optužio strukture starog režima, ali i delove Vlade Srbije, da mu cepaju stranku. GO SPO je pre nekoliko dana od osam poslanika Skupštine Srbije i jednog poslanika Skupštine Srbije i Crne Gore tražio da vrate mandate Glavnom odboru stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: