Gotovina će otići bez buke

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, smatra da će izručenje haškog optuženika Ante Gotovine Tribunalu proći mirno i bez pobuna.

Izvor: B92, FoNet

Subota, 26.02.2005.

16:05

Default images

Mesić je za "Večerni list" rekao da je Gotovina doprineo odbrani zemlje, ali da, bez obzira na to, on, kao i svako drugi, mora dati odgovore na neka pitanja. "Hrvatska nije uvek bila verodostojna kad su u pitanju haški begunci", rekao je Mesić i dodao da država sada krivično goni sve one koji su odgovorni za podršku drugom haškom beguncu, Ivici Rajiću.

S druge strane, bosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, o kome su mediji poslednjih dana pisali da ga Kontraobaveštajna agencija tretira kao deo mreže Gotovininih pomagača i "tvrdog krila" Katoličke crkve, takve navode hrvtaske štampe smatra "zlonamernim". Ti napadi na njega su upućeni, ocenio je kardinal, da bi se on diskreditovao zbog zalaganja da "se čuje prava istina o stanju u Bosni i Hercegovini. "Otkrio sam neke stvari u BiH, koje su smetale našem opstanku i povratku (izbeglih Hrvata) pa me stoga i napadaju", rekao je kardinal Puljić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: